Puttanesca-pasta
1 paketti tuorepastaa
2 rkl oliiviöljyä
Linssi-puttanescakastike
2 salottisipulia
4 anjovisfilettä
öljyä paistamiseen
1 rkl kuivattua oreganoa
2 dl kasvislientä
2 dl punaisia linssejä
1 purkki tomaattimurskaa
100 g Kalamata-oliiveja
2 rkl kapriksia
tuoretta lehtipersiljaa
Koristeluun
tuoretta basilikaa
parmesaaniraastetta
mustapippurirouhetta
1. Keitä pasta suolavedessä paketin ohjeiden mukaisesti al denteksi. Siivilöi ja mausta pastan joukkoon oliiviöljyä.
2. Valmista kastike: Kuori ja hienonna sipulit sekä anjovis karkeiksi kuutioiksi. Kuullota sipulit ja anjovis pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää oreganoa mausteeksi. Kaada joukkoon kasvisliemi ja anna kiehua. Mittaa kastikkeen joukkoon linssit ja keitä pienellä lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska, oliivit ja kaprikset, sekoittaen kevyesti. Anna kastikkeen hautua hiljalleen vielä noin 10 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja mausta tarpeen mukaan.
3. Tarjoile linssi-puttanesca tuoreen pastan kanssa. Koristele annos parmesaaniraasteella, tuoreella basilikalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4