Vasikanleike
4 leivitettyä lehtipihviä
voita ja öljyä paistamiseen
TOMAATTIKASTIKE
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 keltasipuli hienonnettuna
2 rkl tomaattipyreetä
150 g herkkusieniä, ohuina viipaleina
1 dl kuivaa valkoviiniä
suolaa ja pippuria
4 viipaletta mozzarellaa
MAJONEESI
2 keltuaista
1 tl haaleaa vettä
2 dl rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja valkopippuria
Tämä herkullinen resepti on täydellinen illalliseen! Rapea leike, joka on päällystetty tuoreista tomaateista tehdylle kastikkeelle ja sulavalla mozzarellalla... herkullista!
1. Esilämmitä uuni 250 asteeseen.
2. Paista hienonnettua sipulia ja ohuiksi viipaloituja sieniä voissa. Lisää puolitetut tomaatit, tomaattipyree ja viini. Keitä seosta hiljalleen, kunnes se sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Paista leikkeet öljy-voi -seoksessa ja siirrä ne uunivuokaan.
4. Laita jokaiseen leikkeeseen tomaattikastiketta ja mozzarellaviipale. Gratinoi uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saa kultaisen värin.
5. Valmista majoneesi: Riko keltuaiset pyöreään sekoitusastiassa. Lisää 1 rkl öljyä tipotellen, vatkaten voimakkaasti. Lisää joukkoon 1 tl haaleaa vettä ja jatka öljyn lisäämistä vähitellen, vatkaten ohuena nauhana. Lisää lopuksi sitruunamehu ja mausteet. Maista ja tarkista maku.
Tarjoile leikkeet valmistetun majoneesin ja sitruunaviipaleiden kanssa.
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4