Rapurisotto
1 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
n. 8 dl kalalientä
1 tl sitruunan raastettua kuorta
2 rkl sitruunamehua
reilu nokare voita
1 1/2 dl raastettua parmesaania
mustapippuria myllystä
tilliä
1 rs ravunpyrstöjä liemessä
1. Kuori ja hienonna salottisipuli sekä valkosipulin kynnet.
2. Kuumenna kalaliemi. Kuullota sipulit oliiviöljyssä, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää riisi ja kuullota hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt lähes kokonaan riisiin. Lisää kuumaa kalalientä kattilaan kauhallinen kerrallaan, aina kun edellinen kauhallinen on lähes haihtunut.
3. Sekoita koko ajan. Tähän menee noin 20 minuuttia. Kun risotto on kypsää ja valuvaa, sekoita joukkoon sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu. Lisää voinokare sekä raastettu parmesaani. Mausta mustapippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon liemestään valutetut ravunpyrstöt sekä hienonnettu tilli.
Valmistusaika: 45 min Annosmäärä: 4
Alkuperäinen resepti ja kuva: Katja / maistuisvarmaansullekin.blogspot.com