Pasta Pronto
300 g pastaa
ripaus chilirouhetta ja pippuria
1 prk tomaattimurskaa (n. 400-500g)
2 valkosipulinkynttä
reilusti parmesaaniraastetta
1 pkt pieniä mozzarellahelmiä
tuore basilika koristeluun
Pasta pronto eli nopea pasta – täydellinen ruoka kiireiselle päivälle!
1. Keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
2. Kuumenna pannu ja lisää siihen 2 kokonaista valkosipulinkynttä. Valkosipulia ei tarvitse pilkkoa, sillä se poistetaan myöhemmin kastikkeesta.
3. Lisää pannulle chilihiutaleita ja tomaattimurska. Anna kastikkeen hautua hiljalleen. Halutessasi voit lisätä lorauksen punaviiniä kastikkeeseen, mikä tuo syvyyttä ja rikastuttaa makua. Nosta valkosipulit pois kastikkeesta.
4. Kun pasta on al dente, siirrä se pannulle kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa loraus pastan keitinvetta saadaksesi kastikkeeseen oikean koostumuksen.
5. Mausta annos runsaalla pippurilla ja ripottele päälle raastettua parmesaania. Annostele pasta lautasille ja koristele mozzarellalla tai burratalla sekä tuoreella basilikalla.
Annosmäärä: 4 Valmistusaika: 20 min