Polenta-resepti

annosmäärä
8
valmistusaika
35 min
Löydä herkullinen polenta resepti ja valmistusvinkit italialaisen ruoan loihtimiseen. Valmistusaika vain 35 minuuttia!
Polenta-resepti
8
35 min
Ainekset

JAUHELIHA-BRUSCITTI:


800 g naudanjauhelihaa


80 g voita


ripaus suolaa ja pippuria


1 tl fenkolinsiemeniä


2 valkosipulinkynttä


2 dl punaviiniä



POLENTA:


2L kanalientä


300 g polentaa


1 tl oliiviöljyä


ripaus suolaa ja pippuria




Valmistus

Tyypillinen Lombardialainen ruokalaji.

1. Valmista jauheliha-bruscitti: Ota jauheliha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen käyttöä, jotta liha ehtii tasapainottua. Jauha mausteet ja valkosipulit karkeaksi rouheeksi ja kuullota ne laakealla pannulla voissa.

2. Vältä valkosipulien palamista ja lisää pannulle jauhelihat, kun sipulit ovat pehmenneet. Ruskista lihaa tasaisesti sekoitellen ja kaada pannulle punaviini. Anna paistoksen hautua kannen alla vähintään 15 minuuttia.

3. Valmista polenta: Sillä aikaa kun bruscitti hautuu, kiehauta kanaliemi. Ota liemi liedeltä ja sekoita joukkoon polentahiutaleet. Sekoittele hiljalleen noin 5 minuuttia, kunnes hiutaleet turpoavat ja mausta seos oliiviöljyllä ja mausteilla. Peitä kannella, jotta polenta pysyy lämpimänä.

Tarjoile italialainen bruscitti lämpimän polentan kanssa joko runsaana pääruokana tai pienempänä väliruokana pääruokien välissä. Rouhi päälle tuoretta pippuria juuri ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 6-8

Löydä herkullinen polenta resepti ja valmistusvinkit italialaisen ruoan loihtimiseen. Valmistusaika vain 35 minuuttia!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?