Polenta-resepti
JAUHELIHA-BRUSCITTI:
800 g naudanjauhelihaa
80 g voita
ripaus suolaa ja pippuria
1 tl fenkolinsiemeniä
2 valkosipulinkynttä
2 dl punaviiniä
POLENTA:
2L kanalientä
300 g polentaa
1 tl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria
Tyypillinen Lombardialainen ruokalaji.
1. Valmista jauheliha-bruscitti: Ota jauheliha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen käyttöä, jotta liha ehtii tasapainottua. Jauha mausteet ja valkosipulit karkeaksi rouheeksi ja kuullota ne laakealla pannulla voissa.
2. Vältä valkosipulien palamista ja lisää pannulle jauhelihat, kun sipulit ovat pehmenneet. Ruskista lihaa tasaisesti sekoitellen ja kaada pannulle punaviini. Anna paistoksen hautua kannen alla vähintään 15 minuuttia.
3. Valmista polenta: Sillä aikaa kun bruscitti hautuu, kiehauta kanaliemi. Ota liemi liedeltä ja sekoita joukkoon polentahiutaleet. Sekoittele hiljalleen noin 5 minuuttia, kunnes hiutaleet turpoavat ja mausta seos oliiviöljyllä ja mausteilla. Peitä kannella, jotta polenta pysyy lämpimänä.
Tarjoile italialainen bruscitti lämpimän polentan kanssa joko runsaana pääruokana tai pienempänä väliruokana pääruokien välissä. Rouhi päälle tuoretta pippuria juuri ennen tarjoilua.
Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 6-8