Kyssäkaalipasta
2 dl Rummo Conchiglie Rigate pastaa
1 kyssäkaalia
2 viipaletta pekonia
2 herkkusientä pilkottuina
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
suolaa ja mustapippuria
1 dl parmesaaniraastetta
basilikanlehtiä koristeeksi
1. Keitä pasta suolavedessä pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Kun pasta on kypsää, siirrä se reikäkauhalla odottamaan kulhoon.
2. Kuori kyssäkaalit ja keitä ne, kunnes ne ovat pehmeitä. Huuhtele kyssäkaalit kylmällä vedellä ja raasta ne raastimella. Sekoita raaste kypsään pastaan kulhossa.
3. Kuumenna pannu ja paista pekonit rapeiksi. Lisää pannulle kuutioidut herkkusienet, valkosipulimurska, öljy ja voi. Paista vielä hetki, kunnes herkkusienet ovat kypsiä ja voin on sulaa. Lisää lopuksi kyssäkaaliraaste ja kypsä pasta pannulle. Sekoita ainekset huolellisesti ja mausta suolalla ja pippurilla.
4. Tarjoile annos koristeltuna parmesaaniraasteella ja tuoreilla basilikanlehdillä.
Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 1
Erikoistyövälineet: raastin