Pizzapohja

annosmäärä
4
valmistusaika
15 min
Pizzapohja
4
15 min
Ainekset

Pizzapohja:
1,5 dl vettä
15 g hiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
3 dl vehnäjauhoja
Tomaattikastike:
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl oreganoa
1 rkl basilikaa
2 valkosipulin kynttä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Valmistus

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot.
2. Alusta pizzataikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi eli noin 30–40 minuuttia. 3
. Kauli pizzataikinasta yksi iso (uunipellillinen) tai 2–4 pienempää pizzapohjaa suoraan öljytyille pelleille. 4. Ko
hota pohjia noin 15 minuuttia ja lisää haluamasi täytteet. 5.
Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12–15 minuuttia.

**Tomaattikastike:** Sekoita kaikki ainekset ja levitä pizzapohjan päälle.

Valmista herkullinen pizzapohja kotona yksinkertaisella ohjeella ja nauti tuoreista täytteistä pizzoista.

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?