Tattaririsotto

annosmäärä
1
valmistusaika
40 min
Herkullinen tattaririsotto simpukoilla ja kasviksilla. Helppo resepti, joka valmistuu 40 minuutissa ja maistuu kaikille!

Tattaririsotto on täydellinen seura Ruppertsbergerin kevyelle 8% Riesling-valkoviinille, joka on noussut suomalaisten suosikiksi. Tämä raikas ja herkullinen valkoviini on valmistettu perinteisellä alkoholikäymismenetelmällä, ja sen luonnollinen sokeripitoisuus tasapainottuu Rieslingeille tyypillisen runsaan hapokkuuden ansiosta. Viinin pirteä ja hedelmäinen makumaailma täydentyy erittäin pitkällä jälkimaulla, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan monenlaisiin ruokayhdistelmiin.Tattaririsotto, joka on täynnä pähkinäistä makua ja ravitsevia aineita, sopii erityisen hyvin tämän Rieslingin kanssa. Viinin keveys ja raikkaus korostavat risoton mausteisuutta ja tuovat ruokapöytään harmonisen yhdistelmän. Lisäksi tämä monipuolinen valkoviini soveltuu erinomaisesti myös kalaruokiin, kuten lohelle, kasvisruokiin, tulisempiin annoksiin, sushiin sekä jälkiruokiin, kuten marjoihin, kakuihin tai hedelmiin.Viiniasiantuntija Pekka Suorsa on antanut tälle Rieslingille 88 pistettä, mikä kertoo sen erinomaisesta laadusta ja monipuolisuudesta. Kokeile tattaririsottoa ja Ruppertsbergerin Rieslingiä seuraavalla ruokailullasi ja nauti täydellisestä makuyhdistelmästä!

Tattaririsotto
1
40 min
Ainekset

1 salottisipuli
2 rkl rypsiöljyä
60 g tattarisuurimoita
1 dl valkoviiniä (tai 1 rkl valkoviinietikkaa)
3,5 dl kasvislientä
1/2 pussia hernemaissipaprika-sekoitusta
1 rkl paprikajauhetta
2 chorizo makkaraa (tai muuta raakamakkaraa)
100 g kuoretonta sinisimpukkaa
1 dl tuoretta basilikaa
100 g parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistus

1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Lämmitä isolla paistinpannulla rypsiöljyä ja kuullota hienonnettua sipulia, kunnes se on pehmeä. Lisää makkara pannulle ja paista hetken aikaa. Sekoita joukkoon tattarisuurimot ja kuullota vielä hetki. Kaada pannulle valkoviini tai valkoviinietikka ja hauduta seosta keskilämmöllä kannen alla muutaman minuutin. Lisää kasvisliemi, kiehauta ja anna kiehua noin 8 minuuttia.

2. Lisää pannulle herne-maissi-paprikasekoitus, paprikajauhe ja simpukat. Hauduta kannen alla vielä 5 minuuttia. Mausta basilikalla, raastetulla parmesaanilla, suolalla ja tuoreella pippurilla. Maista ja tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.

3. Tarjoile simpukkainen tattarisotto lämpimänä limelohkon ja esimerkiksi aiolin kera.

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 1

Herkullinen tattaririsotto simpukoilla ja kasviksilla. Helppo resepti, joka valmistuu 40 minuutissa ja maistuu kaikille!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?