Kanan Rintafilee

annosmäärä
4
valmistusaika
5 min
Valmista herkullinen kanan rintafilee ja tarjoile se raikkaan panzanella-salaatin kanssa. Helppo resepti 4 hengelle!

Kanafileiden paistaminen: täydellinen opas herkulliseen tulokseen

Kanafileiden paistaminen on helppo ja nopea tapa valmistaa ravitseva ja maukas ateria. Tämä tekniikka korostaa kanan rintafileen mehukkuutta ja tuottaa kullanruskean pinnan sekä murean sisäosan. Kanafileet pannulla ovat erinomainen vaihtoehto arjen kiireessä, sillä ne valmistuvat nopeasti ja vaativat vain muutaman perusvälineen. Onnistuneen paistamisen salaisuus piilee lämpötilan ja paistoajan hallinnassa, jotta kana pysyy mehukkaana eikä kuivu liikaa.

Valmistelu ja välineet kanafileiden paistamiseen

Ennen kuin aloitat broilerin rintafileen paistamisen, varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat välineet ja ainekset. Laadukas paistinpannu, joka jakaa lämmön tasaisesti, on välttämätön. Lisäksi on tärkeää, että kanafileet ovat huoneenlämpöisiä ennen paistamista – tämä takaa tasaisen kypsymisen. Mausta kanan rintafileet suolalla ja pippurilla, tai kokeile muita mausteita, kuten valkosipulia tai paprikajauhetta. Oikea valmistelu on avain onnistuneeseen lopputulokseen, joten älä säästele aikaa näissä vaiheissa.

Parhaat tekniikat kanafileiden paistamiseen

Kanafileet pannulla paistetaan parhaiten keskilämmöllä. Aloita kuumentamalla pannu ja lisäämällä pieni määrä öljyä tai voita. Aseta kanafileet pannulle varovasti, vältä liian täyttä pannua. Anna fileiden paistua rauhassa ilman jatkuvaa kääntelyä – yleensä muutama minuutti per puoli riittää. Kun fileet irtoavat helposti pannusta, ne ovat valmiita käännettäväksi. Käytä lihalämpömittaria varmistaaksesi, että broilerin rintafileen sisälämpötila on vähintään 75 astetta. Tällä tavoin saat mehukkaan ja täydellisesti kypsennetyn lopputuloksen.

Yleisimmät virheet ja niiden korjaaminen

Kanafileiden paistaminen voi epäonnistua, jos et huomioi joitakin yleisiä virheitä. Yksi yleinen virhe on paistaa kanafileet suoraan jääkaapista, mikä johtaa epätasaiseen kypsymiseen. Toinen virhe on käyttää liian korkeaa lämpöä, jolloin fileen pinta palaa ennen kuin sisus on kypsä. Lisäksi ylikypsentäminen tekee kanan rintafileestä kuivan ja mauttoman. Käytä lihalämpömittaria ja noudata oikeaa tekniikkaa, jotta vältyt näiltä virheiltä. Näin kanafileet pannulla ovat aina täydellisiä!

Kanan Rintafilee
4
5 min
Ainekset

4 kanan tai broilerin rintafilettä
2 dl maustamatonta jogurttia (Bulgarian jogurtti)
1 tl paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria
½ tl chiliä
3 valkosipulin kynttä
2 rkl punaviinietikkaa
2 tl suolaa
2 tl oliiviöljyä (paistamiseen)
PANCANELLA
½ kuivahtanutta ranskanleipää
1 pieni sipuli
rasia kirsikkatomaatteja
½ tl suolaa mustapippuria myllystä
n. 20 kpl mustia oliiveja
n. 20 kpl varrellisia kapriksia
250 g mozzarellaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamico-etikkaa
lehtipersiljaa
basilikaa

Valmistus

Marinoituna kanan rintafilee säilyy mehukkaana ja täyteläisenä, vaikka sen grillaisi. Tämän herkullisen annoksen kruunaa toscanalainen panzanella-salaatti, joka tuo kesäisen tuoksun pöytään.

1. Sekoita mausteet jogurttiin ja lisää kanafileet marinadiin. Anna kanafileiden marinoitua jääkaapissa 2–4 tuntia.

2. Ota kanan rintafileet marinadista ja ravistele ylimääräinen marinadi pois. Jätä kuitenkin pieni määrä marinadia kiinni kanan pinnalla.

3. Grillaa rintafileet grillissä tai paista ne kuumalla pannulla. Kun kanat ovat saavuttaneet kauniin ruskean värin, siirrä ne 100 asteiseen uuniin noin viideksi minuutiksi, jotta ne kypsyvät loppuun. Tarkista, että kana on täysin kypsää.

4. Kuori ja hienonna sipuli panzanella-salaattia varten. Kuutioi leipä ja halkaise kirsikkatomaatit.

5. Kuullota sipulia ja paista leipäkuutiot öljyssä pannulla. Lisää suola, pippuri, kirsikkatomaatit, oliivit ja kapris. Anna salaatin lämmetä ja siirrä se tarjoiluastiaan.

6. Lisää salaattiin tuoreet yrtit ja revi mozzarella joukkoon. Mausta salaatti oliiviöljyllä ja balsamicoetikalla.

Valmistusaika: Annosmäärä: 4 Resepti: Samuil Angelov

Valmista herkullinen kanan rintafilee ja tarjoile se raikkaan panzanella-salaatin kanssa. Helppo resepti 4 hengelle!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?