Pestopasta

annosmäärä
3
valmistusaika
20 min
Pestopasta
3
20 min
Ainekset

1 paketti tuorepastaa
VIHREÄ MANTELIPESTO
100 g mantelilastuja
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
1 pussi basilikaa
50 g parmesaania
2 rkl oliiviöljyä
KORISTEEKSI
1 kourallinen granaattiomenan siemeniä

Valmistus

1. Esilämmitä paistinpannu kuumaksi. Lisää mantelilastut kuivaan pannuun ja paahda niitä koko ajan sekoittaen, kunnes ne saavat kultaisen värin. Kaada lastut talouspaperin päälle jäähtymään.

2. Laita puolet jäähtyneistä mantelilastuista mortteliin. Lisää joukkoon suolaa ja valkosipulinkynsi, ja murskaa ainekset hyvin yhteen. Säilytä toinen puoli manteleista koristeluun.

3. Lisää mortteliin basilikanlehtiä vähän kerrallaan, sillä kaikki lehdet eivät mahdu kerralla. Murskaa ne huolellisesti. Lisää joukkoon raastettu parmesaani ja lorauta oliiviöljyä. Mausta pesto suolalla ja pippurilla, ja lisää tarvittaessa öljyä, kunnes koostumus on tasainen ja miellyttävä.

4. Leikkaa granaattiomena puoliksi ja poista siemenet lusikalla. Suosittelemme tekemään tämän lavuaarin päällä ja suojautumaan vaatteitasi roiskumilta, sillä granaattiomenasta roiskuu runsaasti mehua.

5. Keitä tuorepasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Kun pasta on kypsää, valuta vesi ja sekoita joukkoon valmistettu pesto.

Tarjoile pasta lämpimänä, koristeltuna loppujen paahdettujen mantelilastujen ja granaattiomenan siementen kera.

Valmistusaika: 20 min Annosmäärä: 2-3 Hinta: noin 3
€ per annos Suositeltu viini: Chardonnay

Valmista herkullinen pestopasta paahdetuilla mantelilastuilla ja granaattiomenan siemenillä nopeasti kahdelle!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?