Sienimuhennos

annosmäärä
3
valmistusaika
270 min
Sienimuhennos
3
270 min
Ainekset

POLENTA
150 g polentaa
6 dl kanalientä
2 valkosipulinkynttä
(timjamin oksia tai 1tl kuivattua timjamia)
50 g voita
50 ml oliiviöljyä
750 g raastettua parmesaanijuustoa
(1 rlk tryffeliöljyä)
SIENIMUHENNOS
300 g tuoreita tai pakastesieniä
30 g kuivattuja sieniä (suppilovahvero, herkkutatti tms.)
1 dl kermaa
2 valkosipulinkynttä
1 silputtu salottisipuli
50 ml oliiviöljyä (paistamiseen)
20 g voita (paistamiseen)
kevätsipulia tai silputtua persiljaa

Valmistus

1. Kuullota hienonnettu valkosipuli ja timjami oliiviöljyssä. Lisää polenta ja kuullota 1–2 minuuttia keskilämmöllä. Kaada joukkoon kanaliemi ja anna ruoan hautua hiljalleen noin 4 tuntia.

2. Valmista sienimuhennos: Kuullota sienet pannulla voin ja öljyn sekoituksella. Lisää kokonaiset valkosipulinkynnet sekä hienonnettu salottisipuli. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Halutessasi voit lisätä valkoviinin ja anna sen kiehua kasaan. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.

3. Viimeistele polenta – sekoita polenta tasaiseksi lastalla tai vispilällä. Tarvittaessa voit lisätä lientä tai vettä, jotta polenta saa sopivan rakenteen.

4. Lisää polentaan voi, raastettu parmesaani ja tryffeliöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita silputtu kevätsipuli tai persilja sienimuhennokseen ja tarjoile polentan kanssa.

Valmistusaika: 30 minuuttia + 4 tuntia haudutukse
en Annosmäärä: 2–3

Valmista maukas sienimuhennos nopeasti! Resepti ohjeineen vain 30 minuutin valmistusajalla. Täydellinen herkku neljälle.

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?