Musta Risotto

annosmäärä
4
valmistusaika
35 min
Musta Risotto
4
35 min
Ainekset

2 pientä sipulia

2 valkosipulinkynttä

2 tuoretta päärynää

oliiviöljyä ja voita paistamiseen

2 1/2 dl risottoriisiä

1 dl punaviiniä

1 tl mustekalan mustetta

4 dl paahteista kasvislientä

100 g gorgonzola-juustoa

1 dl parmesaaniraastetta

ripaus suolaa ja pippuria


Valmistus
  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Raasta päärynät karkeaksi raasteeksi. Kuumenna laakealla pannulla oliiviöljy-voiseosta ja ruskista sipuleita muutama minuutti. Lisää joukkoon päärynä sekä risottoriisi, kun sipulit ovat pehmenneet.
  2. Paahda, kunnes seos on kokonaan kuivaa. Säikäytä risotto punaviinillä samalla sekoitellen. Sekoittele rauhassa ja haihduta risotto jälleen kuivaksi, jotta lopputulos ei maistu kitkerältä.
  3. Kun punaviini on haihtunut, värjää risottopohja mustekalan musteella. Mittaa pannulle puolet kasvisliemestä ja kypsennä hiljalleen keskilämmöllä. Sitä mukaan kun neste imeytyy, lisää pannulle aina uusi erä kasvislientä.
  4. Risoton tulisi jäädä tummaksi, joten lisää mustetta halutun värin saavuttamiseksi. Kun kaikki kasvisliemi on pannulla, tarkkaile riisin kypsyyttä maistelemalla ja nosta kypsä risotto pois liedeltä.
  5. Murenna päärynärisottoon gorgonzola ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon osa parmesaaniraasteesta ja anna juustojen sulaa. Mausta hetken tekeytynyt risotto suolalla sekä pippurilla ja tarkista maku.
  6. Tarjoile lopun parmesaaniraasteen, tuoreiden yrttien ja vaikkapa ranskankerman kanssa.

-
-
-

s

t

in

Valmista herkullista musta risottoa perunoista, juustosta ja tillistä. Nopea valmistusaika vain 35 minuuttia!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?