Arrabiata-pasta

annosmäärä
4
valmistusaika
15 min
Kokeile tätä helppoa arrabiata-pastareseptiä! Herkullinen ateria valmistuu nopeasti ja on täydellinen arkeen tai juhlaan.

Pasta arrabiata – Tulinen italialainen herkku

Pasta arrabiata on klassinen italialainen ruokalaji, joka on saavuttanut suosiota maailmanlaajuisesti. Tämän tulisen pastan nimi tarkoittaa kirjaimellisesti "vihastunutta", mikä viittaa sen voimakkaaseen maustetulokseen. Alkuperältään pasta arrabiata on roomalainen resepti, joka on säilyttänyt suosionsa vuosikymmenten ajan. Nykyään se on erinomainen vaihtoehto niille, jotka rakastavat mausteista ja täyteläistä ruokaa.

Pasta arrabiata -reseptin tärkeimmät ainekset

Pasta arrabiata -resepti perustuu yksinkertaisiin mutta laadukkaisiin raaka-aineisiin. Tarvitset pastaksi esimerkiksi penneä tai spagettia, tuoreita tomaatteja tai purkitettuja tomaatteja, valkosipulia sekä chilipaprikoita, jotka tuovat annokseen sen tunnusomaisen tulisen maun. Oliiviöljy ja tuore basilika täydentävät makua täydellisesti. Jos haluat lisämaun, voit ripotella annokseen raastettua parmesaania tai pecorinoa. Näillä aineksilla pasta arrabiata muuttuu nopeasti herkulliseksi ja täyteläiseksi ateriaksi.

Pasta arrabiata -resepti: Vaiheittainen ohje

Aloita pasta arrabiata -resepti kastikkeen valmistuksella. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää hienonnettu valkosipuli sekä chili. Paista kunnes valkosipuli on kullanruskeaa. Lisää tomaatit ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Samaan aikaan keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä. Kun pasta on valmis, valuta se ja sekoita kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla tarpeen mukaan. Tarjoile pasta arrabiata heti lämpimänä tuoreen basilikan kera.

Vinkkejä ja tarjoiluehdotuksia

Pasta arrabiata -resepti on helppo räätälöidä omien makumieltymysten mukaan. Käytä tuoreita raaka-aineita parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Voit kokeilla erilaisia yrttivaihtoehtoja, kuten oreganoa tai timjamia, jos haluat lisämaun. Jos pidät erityisen tulisesta ruoasta, lisää chilipaprikoita rohkeasti. Pasta arrabiata sopii erinomaisesti tuoreen salaatin ja rapean leivän kanssa. Tämä italialainen herkku on täydellinen valinta niin arki- kuin juhlaillallisille, ja se on helppo valmistaa suuremmallekin seurueelle.

Pasta arrabiata on myös loistava vaihtoehto italialaiselle kanapastalle, jos haluat kokeilla jotain uutta. Kokeile tätä tulista ja täyteläistä reseptiä ja nauti aidosta italialaisesta makuelämyksestä!

Arrabiata-pasta
4
15 min
Ainekset

400g pennepastaa
400g broilerin fileesuikaleita
3 rkl arrabbiata pestoa
1 prk arrabbiata pastakastiketta
parmesaanijuustoa
basilikaa koristeluun
chiliä

Valmistus

Tämä resepti on helppo tehdä, mutta silti täynnä makua!

1. Keitä pasta suolavedessä al dente -asteeseen. Samaan aikaan paista broilerin fileesuikaleet pannulla. Käytimme tässä reseptissä hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita, jotka antavat annokselle herkullisen makean sävyn.

2. Kun broileri on kypsä, lisää valmis pasta pannulle broilerin sekaan. Lisää arrabbiatapastaa ja -pastakastiketta. Tarvittaessa voit lisätä hieman pastan keitinvettä, jotta kastike saa sopivan koostumuksen. Jos haluat annokseen tulisuutta, pilko tuoretta chiliä ja lisää se sekaan. Sekoita kaikki ainekset hyvin.

3. Annostele annos lautasille ja koristele tuoreella basilikalla sekä raastetulla parmesaanijuustolla. Valmista! Tämän annoksen valmistaminen on todella nopeaa ja helppoa.

Valmistusaika: 15 min Annosmäärä: 4


Kokeile tätä helppoa arrabiata-pastareseptiä! Herkullinen ateria valmistuu nopeasti ja on täydellinen arkeen tai juhlaan.

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?