Nieriä-uuni
4 nieriäfileetä
2 sitruunaa
suolaa ja mustapippuria
rypsiöljyä
PASTA:
2 kesäkurpitsaa
1 sipuli
2 porkkanaa
1 dl rypsiöljyä
½ dl chilihiutaleita
suolaa ja pippuria
1. Esilämmitä uuni 175 °C asteeseen. 2. Valmistele nieriä: - Raasta sitruunan kuori (käytetään myöhemmin) ja leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi. - Laita nieriäfileet uunivuokaan nahkapuoli alaspäin, mausta suolalla ja pippurilla, ja asettele päälle sitruunaviipaleet. - Kaada päälle ohuena norona öljyä ja paista uunissa noin 20 minuuttia.
3. Valmista kesäkurpitsapasta:
- Hienonna sipuli ja porkkana, ja paista ne rypsiöljyssä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. - Lisää sipuli-porkka
naseokseen sitruunan kuori, chilihiutaleet, suolaa ja pippuria. - Kiehauta kattilallinen kevyesti suolattua vettä. - Suikaloi kesäkurpitsasta pitkiä viipaleita juustohöylällä ja lisää ne ki
ehuvaan veteen 10–15 sekunniksi. - Kaada vesi pois ja kääntele kesäkurpitsaviipaleita sipuli-porkkanaseoksessa.
4. Tar
joa kesäkurpitsapasta
uunituoreen n
ieriän kera
ja koristele tuoreilla
sitruunalohkoilla.
Valmistusaika: 30 minuuttia. Neljä annosta.