Parsapizza

annosmäärä
6
valmistusaika
60 min
Parsapizza
6
60 min
Ainekset

POHJA
1 ½ dl vettä
15 g tuorehiivaa (1/3 pkt)
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 3 dl durumvehnäjauhoja
TÄYTTEET
1 prk ranskankermaa
1 prk pestoa
1 punasipuli
1 pkt prosciutto (ilmakuivattua kinkkua)
1 nippu tankoparsaa


Valmistus

Pizzatäytteitä suunnitellessa on mahdollisuus päästää mielikuvitus vapauteen!

1. Aloita tekemällä pizza-taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja vehnäjauhot.

2. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.

3. Kauli taikinasta jauhojen avulla yksi uunipellin kokoinen tai 2-4 pienempää pizzapohjaa. Aseta pohjat öljytylle uunipellille. Anna kohota liinan alla noin 10 minuuttia ja painele uudestaan litteäksi kämmenillä tai kaulimella.

4. Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Poista parsan tyvestä puinen osa. Kuori ja suikaloi punasipuli. Paista parsat pannulla ennen kuin lisäät ne pizzan päälle.

5. Levitä pizzapohjan päälle pesto ja ranskankerma. Asettele muut täytteet päälle.

6. Paista pizza uunissa noin 12-15 minuuttia.

Valmistusaika: 60 minuuttia Annosmäärä: 4-6

Tee herkullinen parsa pizza itse! Paista parsat pannulla ja valmista täydellinen resepti 4-6 annokselle 60 minuutissa!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?