Bolognesekastike
1 sipuli ja valkosipulinkynsi
1 porkkana
1 tomaatti
1 tl pizzamaustetta
2 dl punaviiniä
1 tl tomaattipyreetä
1 rkl ketsuppia
100 g lihapullia
1 dl juustoraastetta
1 kourallinen spagettia
tuoretta basilikaa
1. Kuori ja pilko sipulit, suikaloi porkkana ja tomaatti.
2. Siirrä sipulit ja porkkanat tehosekoittimeen ja jauha ne karkeaksi rouheeksi. Kun juurekset ovat sopivan kokoisia palasia, lisää sekoittimeen tomaatti ja jauha seos tasaiseksi. Kaada seos kuumalle pannulle, mausta pizzamausteella ja paahda muutaman minuutin ajan.
3. Lisää kasviksiin punaviini, kun suurin osa tomaatin nesteestä on haihtunut. Sekoita joukkoon tomaattipyree, ketsuppi ja lihapullat. Anna kastikkeen hautua keskilämmöllä kannen alla vähintään 15 minuuttia.
4. Lisää kastikkeen joukkoon juustoraaste ja maista, tarvittaessa lisää mausteita. Mitä kauemmin kastike hautuu, sen syvemmän ja rikkaamman maun se saa.
5. Keitä spagetit pakkauksen ohjeiden mukaisesti kiehuvassa suolavedessä. Siivilöi pasta ja sekoita se varovasti bolognesekastikkeen joukkoon. Anna pastan tekeytyä kastikkeessa muutama minuutti.
Ripottele päälle hieman lisää juustoraastetta ja tarjoile helppo jokapäiväinen bolognese isompaankin nälkään tuoreella basilikalla koristeltuna.
Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 1 annos