Risottoa
5 dl risottoriisiä
100 g herkkusieniä
100 g kananmaksaa
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 nippu persiljaa
2 rkl oliviiviöljyä
1 prk tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 maustemitta jauhettua valkopippuria
¼ g sahramia
1 tl meiramia
1 dl valkoviiniä
1 l kanalientä
2 rkl voita
4 rkl parmesaaniraastetta
1. Hienonna sipuli, valkosipuli ja persilja. Leikkaa kananmaksa pieniksi paloiksi ja paista ne pannussa öljyssä. Hienonna sienet ja lisää ne pannuun sipulin, valkosipulin ja persiljan kanssa. Paista hetken ajan, lisää tomaatit ja riisi, ja anna seoksen kiehua hetki.
2. Lisää hieman valkoviiniä ja mausta suolalla, pippurilla, sahramilla ja meiramilla. Lisää kanalientä vähän kerrallaan ja anna risoton kypsyä sekoitellen, kunnes riisi on al dente, eli vielä hieman kovaa ytimessä. Risotto on valmis noin 25 minuutissa.
3. Sekoita juuri ennen tarjoilua voi ja parmesaani risottoon.
Annosmäärä: 4 Valmistusaika: noin 30 min