Maritozzi-pulla

annosmäärä
12
valmistusaika
90 min
Kokeile tätä helppoa pulla reseptiä ja tuo italialainen makuelämys kotiisi! Valmistusohjeet ja vinkit löytyvät täältä.

Täytetty Pulla: Suomalaisen Leivonnaisen Kulttuuriperintö

Täytetty pulla on suomalaisen leivonnaisen kulttuurin helmi, joka yhdistää pehmeän pullataikinan monipuolisiin täytteisiin. Tämän herkullisen leivonnaisen juuret ulottuvat syvälle suomalaisiin perinteisiin, joissa pullat olivat alun perin juhlapyhien erikoisuus. Nykyään täytettyä pullaa nautitaan ympäri vuoden, ja sen suosio perustuu sekä maun täyteläisyyteen että perinteiden elävään säilyttämiseen. Jokainen pulla kertoo tarinan sukupolvelta toiselle siirtyvästä leivonnaistaidosta.

Suosituimmat Täytteet Täytetyssä Pullassa

Täytetty pulla tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia luoda uusia makuelämyksiä. Klassikoita ovat kaneli-sokeritäyte, vaniljakreemi sekä kesäiset marjat, kuten mustikat ja mansikat. Kaneli-sokeritäyte on erityisen suosittu sen perinteisen maun vuoksi, joka vetoaa niin nuoriin kuin vanhempiin sukupolviin. Marjatäytteet tuovat puolestaan raikkauden ja kesäisen tuoksun jokaisen suupalan mukana. Jos haluat kokeilla jotain erilaista, voit tutustua italialaiseen maritozzi-leivonnaiseen, joka muistuttaa täytettyä pullaa omalla tyylillään.

Helppo Pulla Resepti Kotileivontaan

Täytetty pulla valmistetaan perinteisestä pullataikinasta, joka koostuu vehnäjauhoista, sokerista, kardemummaa, hiivasta ja maidosta. Kun taikina on kohonnut, se kaulitaan ohuksi levyksi ja täytetään valitsemallasi täytteellä. Täytetty pulla kääritään rullalle ja leikataan sopiviksi paloiksi ennen paistamista. Leivonnan aikana keittiö täyttyy ihastuttavista tuoksuista, jotka houkuttelevat maistamaan uunituoreita pullia. Valmiin pullan pinnalle voidaan ripotella raesokeria tai mantelilastuja, jotka antavat sille viimeisen silauksen. Tämä pulla resepti on helppo toteuttaa kotona, ja se tuo iloa sekä leivonnan harrastajille että herkuttelijoille.

Täytetty Pulla: Juomaparit ja Tarjoiluvinkit

Täytetty pulla sopii erinomaisesti kahvipöytään tai jälkiruoaksi. Parhaimmillaan se on hieman lämpimänä, jolloin täytteet ovat pehmeitä ja maku täyteläinen. Klassinen kahvi on täydellinen seura pullalle, mutta myös tee tai kaakao täydentävät sen makumaailmaa. Vaniljalla tai hillolla täytetty pulla sopii erityisen hyvin makeiden juomien kanssa, kun taas kanelilla täytetty pulla nauttii vahvemmasta kahvista. Näin jokainen makupala muodostaa harmonisen yhdistelmän, joka vie kielen mennessään. Kokeile erilaisia juomapareja ja löydä oma suosikkisi!

Oli kyseessä sitten perinteinen pulla resepti tai uudet kokeilut, täytetty pulla on aina herkullinen valinta. Tutustu myös maritozzi-leivonnaiseen, joka tuo italialaisen twistin suomalaiseen leivonnaiseen!

Maritozzi-pulla
12
90 min
Ainekset

TAIKINA


3 dl maitoa


11 g kuivahiivaa


3 rkl sokeria


1 tl suolaa


7 dl vehnäjauhoja


2 kananmunaa


1 sitruunan tai appelsiinin kuori raastettuna


75 g voita sulatettuna


oliiviöljyä kulhon voiteluun



TÄYTE


2 dl vispikermaa


250 g mascarponea


2 rkl sokeria


2 tl vaniljasokeria



VIIMEISTELYYN


tomusokeria


Valmistus

Italialainen mascarponekermalla täytetty maritozzo-pulla on herkullinen herkku, joka tuo mieleen laskiaispullat!

1. Lämmitä maito noin kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon suola, sokeri, raastettu sitruunan tai appelsiinin kuori sekä kuivahiiva. Sekoita joukkoon munat ja lisää jauhot vähitellen. Vaivaa taikina tasaiseksi ja lisää lopuksi sulatettu voi. Muotoile taikinasta pallo, laita se öljyttyyn kulhoon ja peitä liinalla. Anna taikinan kohota tunnin ajan.

2. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa siitä 12 pyöreää pullaa. Aseta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna niiden kohota vielä 15 minuuttia.

3. Paista pullat 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.

4. Vatkaa kerma sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa notkistettu mascarpone ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla. Siirrä täyte pursotuspussiin ja leikkaa pieni aukko pursottimen kärkeen.

5. Halkaise jäähtyneet pullat melkein pohjaan asti. Pursota tai lusikoi sisälle runsaasti mascarponevaahtoa ja tasoita pinta lastalla. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele haluamallasi tavalla!

Valmistusaika: 1 h 30 min
Annosmäärä: 12

Kokeile tätä helppoa pulla reseptiä ja tuo italialainen makuelämys kotiisi! Valmistusohjeet ja vinkit löytyvät täältä.

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?