Tankoparsa-pasta

annosmäärä
4
valmistusaika
20 min
Kokeile helppoa valkosipuli-katkarapupasta -reseptiä, joka valmistuu nopeasti 20 minuutissa. Täydellinen herkullinen ateria!

Katkarapu Pesto Pasta: Ainekset ja Valmistelu

Katkarapu pestopasta on täydellinen valinta nopeaan ja herkulliseen ateriaan. Tarvitset vain muutaman laadukkaan raaka-aineen, kuten tuoreet katkaravut, basilikaa, valkosipulia, pinjansiemeniä, parmesaanijuustoa ja oliiviöljyä. Laadukkaat ainekset ovat avainasemassa, sillä ne tuovat esiin ruoan rikkaat maut. Ennen kuin aloitat, varmista, että katkaravut on puhdistettu ja kuorittu. Näin valmistusprosessi sujuu sulavasti. Muista myös keittää pasta al dente -muotoon, jotta se imee peston mausteet täydellisesti. Tankoparsa pasta on helppo valmistaa, kun kaikki ainekset ovat valmiina käytettäväksi.

Katkarapu Pesto Pasta: Valmistusohjeet

Aloita valkosipuli-katkarapupastan tekeminen peston valmistamisella. Soseuta basilika, valkosipuli, pinjansiemenet ja parmesaanijuusto tehosekoittimessa. Lisää oliiviöljyä hiljalleen, kunnes saat tasaisen ja tuoksuvan peston. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä. Samalla kuumenna pannulla oliiviöljyä ja paista katkaravut muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä ja vaaleanpunaisia. Valuta pasta ja sekoita se peston ja katkarapujen kanssa. Tankoparsa pasta on nyt valmis tarjoiltavaksi – täynnä makuja ja helppoa valmistaa!

Katkarapu Pesto Pasta: Tarjoiluvinkit

Katkarapu pestopasta on monipuolinen ruoka, joka sopii niin arki- kuin juhla-aterioihin. Tarjoile se raikkaan vihersalaatin kera tai lisää paahdettuja kirsikkatomaatteja ja rucolaa väriä ja makua lisäämään. Valkosipuli-katkarapupasta on erinomainen valinta myös brunssipöytään, kun haluat tarjota jotain erityistä. Viimeistele annos ripottelemalla päälle paahdettuja pinjansiemeniä ja raastettua parmesaania. Tankoparsa pasta on parhaimmillaan juuri valmistettuna, mutta se säilyy hyvin myös lounaaksi pakattuna.

Katkarapu Pesto Pasta: Terveyshyödyt

Katkarapu pestopasta ei ole vain herkullinen, vaan myös terveellinen vaihtoehto. Katkaravut ovat vähäkalorisia ja proteiinipitoisia, mikä tukee lihasten hyvinvointia. Lisäksi ne sisältävät omega-3-rasvahappoja, jotka edistävät sydämen terveyttä. Pesto puolestaan tarjoaa terveellisiä rasvoja oliiviöljystä ja antioksidantteja basilikasta. Valkosipuli-katkarapupasta on siis täydellinen yhdistelmä makuelämyksiä ja ravintoarvoja. Nauti tankoparsa pastasta ja hyödynnä sen terveellisiä ainesosia jokaisella haarukallisella!

Tankoparsa-pasta
4
20 min
Ainekset

225 g vermicellejä + kasvislientä keittämiseen
200 g katkarapuja tai jättikatkarapuja
1 keltasipuli ja valkosipuli
1 nippu tuoretta parsaa
loraus oliiviöljyä + voita paistamiseen
1 sitruunan kuori ja mehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rkl vihreää pestoa
tuoretta korianteria viimeistelyyn
+ parmesaanimurua tarjoiluun

Valmistus

1. Keitä vermicellit pakkauksen ohjeiden mukaisesti kasvisliemessä. Siivilöi ja kaada takaisin kattilaan odottamaan.

2. Sulata katkaravut noin 10 minuuttia ennen valmistusta tai sulata ne juoksevan veden alla. Purista ylimääräinen neste pois ja kuivaa huolellisesti.

3. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja kuori parsat. Poista parsan alaosasta puinen osa ja viipaloi jäljelle jäänyt osa. Kuullota sipulit kuumalla pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne pehmenevät. Lisää pannulle viipaloidut parsat, voi, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Peitä pannu kannella ja anna parsojen kypsyä höyryssä, heiluttelemalla pannua aika ajoin.

4. Kun parsa on melkein kypsää, lisää pannulle katkaravut. Paista seosta muutama minuutti ilman kantta, jotta ravut saavat väriä. Lisää mausteet ja tarkista maku.

5. Sekoita katkarapu-parsapaistokseen kypsät vermicellit ja valmis pesto. Sekoita huolellisesti ja lisää halutessasi lisää sitruunamehua tai oliiviöljyä.

Viimeistele annos tuoreella korianterilla ja tarjoile parmesaanimurun kera.

Valmistusaik
a: 20 min

Kokeile helppoa valkosipuli-katkarapupasta -reseptiä, joka valmistuu nopeasti 20 minuutissa. Täydellinen herkullinen ateria!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?