Sardellipasta

annosmäärä
6
valmistusaika
45 min
Valmista herkullinen sardellipasta helposti tomaattikastikkeella. Yhdistä sardellit ja tomaatit täydelliseen makuun!

Sardellipasta: Täyteläinen Makuelämys Tomaattikastikkeessa

Sardellipasta on italialaisen keittiön helmi, joka yhdistää voimakkaan sardellin maun täyteläiseen tomaattikastikkeeseen. Tämä herkullinen annos tarjoaa rohkean makuelämyksen, joka sopii erityisesti niille, jotka rakastavat intensiivisiä ja suolaisia makuja. Sardellipasta tomaattikastikkeessa on helppo valmistaa, ja se tuo Välimeren tunnelmat suoraan ruokapöytään. Tämän ruokalajin suosio perustuu sen yksinkertaisuuteen ja korkealaatuisiin raaka-aineisiin, kuten tuoreisiin tomaatteihin, oliiviöljyyn ja valkosipuliin. Jos etsit täyteläistä ja nopeaa pastaruokaa, sardellipasta tomaattikastikkeessa on täydellinen valinta.

Kuinka Valmistaa Sardellipasta Tomaattikastikkeella

Sardellipastan valmistus tomaattikastikkeella on nopea ja helppo prosessi, joka sopii mainiosti arkiruokaan. Aloita keittämällä suosikkipastasi suolavedessä. Samaan aikaan kuumenna pannulla oliiviöljyä ja lisää hienonnettu valkosipuli. Kun valkosipuli on kullanruskea, lisää tomaattimurska ja anna kastikkeen hautua muutaman minuutin ajan. Lisää sardellit ja sekoita, kunnes ne sulavat kastikkeeseen. Yhdistä keitetty pasta tomaattikastikkeeseen ja sekoita huolellisesti. Voit koristella annoksen tuoreella persiljalla tai kapriksella. Sardellipasta tomaattikastikkeessa on parhaimmillaan juuri valmistettuna, ja se tarjoaa täydellisen yhdistelmän suolaisuutta ja täyteläisyyttä.

Sardellipastan Terveyshyödyt

Sardellipasta tomaattikastikkeessa ei ole vain herkullinen, vaan myös terveellinen vaihtoehto. Sardellit ovat erinomainen lähde omega-3-rasvahapoille, jotka tukevat sydänterveyttä ja vähentävät tulehdusta. Tomaattikastike tarjoaa runsaasti antioksidantteja, kuten lykopeeniä, joka edistää terveyttä. Kun yhdistät nämä ainesosat täysjyväpastaan, saat ravintorikkaan aterian, joka sisältää kuitua, proteiinia ja tärkeitä vitamiineja. Sardellipasta tomaattikastikkeessa on siis erinomainen valinta niille, jotka haluavat nauttia herkullisesta ruoasta samalla kun tukevat terveyttään.

Viinisuositukset Sardellipastalle Tomaattikastikkeessa

Sardellipasta tomaattikastikkeessa sopii erinomaisesti yhteen viinien kanssa, jotka tasapainottavat sen voimakkaan maun. Valkoviinit, kuten Sauvignon Blanc tai Pinot Grigio, ovat loistavia valintoja, sillä niiden raikkaus ja hedelmäisyys korostavat tomaattikastikkeen makua. Jos haluat kokeilla jotain erilaista, kevyet punaviinit, kuten Chianti, voivat myös täydentää sardellipastan täyteläisyyttä. Viinin valinnassa kannattaa huomioida omat makumieltymykset ja kokeilla erilaisia yhdistelmiä. Sardellipasta tomaattikastikkeessa ja sopiva viini luovat yhdessä unohtumattoman makuelämyksen, joka vie sinut suoraan Italian aurinkoisille rannoille.

Sardellipasta
6
45 min
Ainekset

400 g linguinepastaa
1 kg kirsikkatomaatteja oksineen
6-8 sardellifilettä
3-4 valkosipulinkynttä
50 g voita
1 dl parmesaaniraastetta
1 ruukku basilikaa
oliiviöljyä
sormisuolaa ja vasta jauhettua mustapippuria
Tarjoiluun
125 g burrataa tai puhvelin mozzarellaa

Valmistus

Ylellistä ja helppoa. Näin hyvää tomaattikastiketta et ole koskaan maistanut!

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

2. Leikkaa tomaatit puoliksi ja aseta ne isoon kulhoon. Hienonna sardellit ja lisää ne tomaattien joukkoon. Kuori ja viipaloi valkosipulit, sitten lisää ne kulhoon. Sekoita ainekset huolellisesti.

3. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja levitä tomaattiseos vuokaan tasaisesti. Aseta ohuita voiviipaleita seoksen päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes tomaatit saavat hieman väriä. Siirrä tomaatit varovasti liemineen isoon kattilaan. Murskaa tomaatit perunasurvimella, jotta kastike sakeutuu.

5. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia ilman kantta.

6. Lisää parmesaani ja suurin osa basilikan lehdistä. Anna hautua vielä pari minuuttia. Mausta suolalla ja runsaalla mustapippurilla. Pidä kastike lämpimänä kannen alla.

7. Keitä pasta ja valuta keitinvesi. Sekoita pasta ja tomaattikastike keskenään. Tarjoile burratan tai mozzarellan kanssa. Koristele basilikan lehdillä.

Annosmäärä: 4–6 annosta. Valmistusaika: 45 minuuttia.

Valmista herkullinen sardellipasta helposti tomaattikastikkeella. Yhdistä sardellit ja tomaatit täydelliseen makuun!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?