Kesäkurpitsapasta
400 g spagettia
2 dl pinjansiemeniä
2 pientä kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 dl sitruunanmehua
suolaa
mustapippuria
2 dl vuohenjuustoa
persiljaa koristeeksi
1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaisessa suolavedessä, kunnes se on al dente. Valuta ja siirrä sivuun.
2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja tuoksuavat. Siirrä ne sivuun odottamaan.
3. Leikkaa kesäkurpitsat puoliksi pituussuunnassa ja poista lusikalla keskeltä siemenet. Raasta kesäkurpitsat raastimella ohuiksi suikaleiksi.
4. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä esilämmittämälläsi pannulla, kunnes se on pehmeä. Lisää raastetut kesäkurpitsat ja paista muutama minuutti. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla.
5. Lisää valmistettu spagetti pannulle kesäkurpitsaseoksen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna lämmetä hetki. Ota pannu liedeltä.
6. Tarjoile annos vuohenjuuston, tuoreen persiljan ja
paahdettujen pinjansiementen kanssa.