Ranskalaiset Tikut
4 dl kasvislientä
1 dl maitoa
1 rosmariinin oksa
2 dl polentaa
2 + 1 dl parmesaaniraastetta
1 rkl voita rypsiöljyä suolaa
Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
1. Kuumenna kattilassa liemi ja maito rosmariinin kanssa. Lisää joukkoon polenta ja vatkaa hyvin. Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, sekoittaen koko ajan.
2. Nosta kattila liedeltä ja poista rosmariinin oksa. Sekoita joukkoon 2 dl parmesaaniraastetta ja voi, kunnes seos on tasaista.
3. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla ja voitele öljyllä. Levitä polentaseos pellille tasaisesti ja tasoita noin 2 cm paksuiseksi. Anna jäähtyä ja pakasta noin 15 minuuttia.
4. Leikkaa kohmeiset polentat ranskalaisen mallisiksi tikuiksi. Sivele kaikki sivut öljyllä ja mausta suolalla.
5. Kypsennä tikut uunissa ensin 10 minuuttia. Käännä tikut ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia, kunnes ne ovat kaikin puolin kultaisia.
6. Siirrä tikut tarjoiluastiaan heti kypsennyksen jälkeen ja koristele runsaalla parmesaaniraasteella.
Tarjoile mieleistesi kastikkeiden ja salaatin kanssa.
Valmistusaika: 45 minuutti
a Annosmäärä: 4