Linssibolognese
400 g linssejä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
400 g tomaattimurskaa
suolaa ja pippuria
ripaus pizzamaustetta
ripaus chilimaustetta
2 dl vettä
öljyä paistamiseen
Linssibolognese on herkullinen vegaaninen vaihtoehto perinteiselle spagetti bologneselle. Tämä resepti on helppo tehdä ja täynnä makuja. Kokeile ja nauti!
1. Aloita huuhdolemalla linssit huolellisesti kylmän veden alla ja valuta ne kuiviksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuori porkkana ja raasta se kulhoon.
2. Kuullota sipuleita keskilämmöllä öljyssä tai kasariin lisäämällä hieman vettä, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää porkkanaraaste ja kuullota muutama minuutti. Kaada joukkoon tomaattimurska ja tomaattipyree. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muilla haluamillasi mausteilla, kuten pizzamausteella, yrteillä tai chilillä.
3. Lisää linssit ja vesi kasariin. Anna kastikkeen kiehua ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
Tarkista linssien kypsyys ja tarjoile linssibolognese mieluisasi pastan kanssa. Koristele halutessasi tuoreella basilikalla.
Valmistusaika: 35 min.
Annosmäärä: 4-6