Sitruunarisotto

annosmäärä
4
valmistusaika
45 min
Valmista herkullista sitruuna risottoa nopeasti 4 annokselle! Yllätä arki- tai juhlaillallinen tuoreilla mauilla ja väreillä.
Sitruunarisotto
4
45 min
Ainekset

7 ½ dl vettä
1 ½ kasvisliemikuutiota
200 g sipulia
pala sellerin vartta
3 rkl voita
3,5 dl risottoriisiä
2 tl kurkumaa
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
2 sitruunan mehut ja kuoret
1 ½ dl parmesaaniraastetta
2 dl kermaa
basilikaa

Valmistus

Raikas risotto yllättää yksinkertaisuudellaan! Voit lisätä annoksen päällä esimerkiksi katkarapuja tai lohta tai nauttia sellaisenaan.

1. Aloita valmistamalla kasvisliemi sekoittamalla vesi ja liemikuutiot kattilassa. Lämmitä liemi ja pidä sitä kuumana risoton valmistuksen ajan.

2. Hienonna sipuli ja halkaistut varsisellerit. Lisää ne paistokasariin voin kanssa. Paistele hetki, kunnes ne pehmenevät, ja lisää sitten riisi ja kurkuma. Kuullota muutama minuutti, kunnes riisi alkaa näyttää lähes läpikuultavalta.

3. Kaada joukkoon loraus valkoviiniä ja odota, kunnes se on imeytynyt riisiin. Lisää sitten kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Sekoita risottoa jatkuvasti ja anna nesteen imeytyä riisiin ennen kuin lisäät seuraavan kauhallisen lientä. Toista tämä, kunnes riisi on kypsää mutta vielä purutuntumaa.

4. Viimeistele risotto halutessasi ruokakermalla, mutta ilman kermaakin annos onnistuu. Mausta sitruunakuoriraasteella, tuoreella sitruunamehulla ja juustoraasteella. Sekoita hyvin.

Valmiin risoton tulisi olla kosteaa, ja riiseissä tulee säilyä kevyttä purutuntumaa. Koristele annos haluamallasi tuoreilla yrtillä, sitruunan kuorella ja parmesaanilla.

Valmistusaika: 45 minuuttia Annosmäärä: 4

Valmista herkullista sitruuna risottoa nopeasti 4 annokselle! Yllätä arki- tai juhlaillallinen tuoreilla mauilla ja väreillä.

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?