Pizzapohja Jääkaapissa
1 valmis pizzapohja
1 kypsä tomaatti
125 g mozzarellapalloja
100 g juustoraastetta
tuoretta basilikaa hienonnettuna
Tomaatti-Colakastike
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl fariinisokeria
1 dl ketsuppia
ripaus valkosipulijauhetta
ripaus chilikastiketta
1 dl coca-colaa
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Jos käytät jääkaapissa säilytettyä pizzapohjaa, ota se esille ja anna sen sulaa huoneenlämpöön.
2. Valmista tomaatti-colakastike: Kaada kaikki ainekset pieneen kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä. Anna kastikkeen hautua vähintään 15 minuuttia tai kunnes se on paksuuntunut noin puoleen alkuperäisestä määrästä. Maista kastike ja lisää tarvittaessa coca-colaa tai ketsuppia maun mukaan.
3. Levitä pizzapohja uunipellille, jonka päällä on leivinpaperi tai pizzakivi. Kaulitse pohja hieman ja levitä päälle suurin osa valmistamastasi tomaatti-colakastikkeesta.
4. Siivuta tomaatti ohuiksi viipaleiksi ja aseta ne kastikkeen päälle. Lisää mozzarellapallot tasaisesti pizzan pinnalle.
5. Ripottele juustoraaste tasaisesti pizzan päälle ja koristele lopuksi tuoreella basilikalla.
6. Taita pizza kahtia niin, että reunat kohtaavat. Nypi reunat kiinni muodostaen puolikuun muotoinen calzone. Voitele calzonen pinta lopulla tomaatti-colakastikkeella. Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia. Tarkista veitsellä, että pizzataikina on kypsää. Tarjoile calzone lämpimänä suoraan uunista.
Calzone on herkullinen itsessään, mutta voit tarjota sen esimerkiksi tuoreen perunasalaatin tai lankkuperunoiden kanssa.
Valmistusaika: 1 tunt
i Annosmäärä: 1-2