Parsapasta

annosmäärä
4
valmistusaika
40 min
Valmista herkullinen parsapasta helppo hollandaise -kastiketta käyttäen. Yksinkertainen resepti, joka vie vain 40 minuuttia!

Parsapasta – Kevään herkullinen herkku

Parsapasta on täydellinen yhdistelmä pastan täyteläisyyttä ja parsan raikkaita makuja. Tämä ruokalaji on erityisen suosittu keväisin, kun tuoreet parsat ovat parhaimmillaan. Parsapasta sopii niin arki- kuin juhlaruoaksi, ja sen valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Yksinkertaisimmillaan parsapasta koostuu pastasta, parsasta ja herkullisesta kastikkeesta, kuten helppo hollandaise -kastikkeesta. Tämä ruokalaji on erinomainen tapa tuoda sesongin parhaat maut ruokapöytään ja nauttia terveellisestä ateriasta.

Kuinka valmistaa parsapasta?

Parsapastan valmistaminen on helppoa ja sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kokeilijoille. Aloita keittämällä suosikkipastasi ohjeiden mukaan. Samaan aikaan pese ja pilko parsat sopivan kokoisiksi paloiksi. Kun pasta on melkein kypsää, lisää parsat ja jatka keittämistä muutama minuutti, kunnes parsa on pehmeää mutta säilyttää rapeutensa. Valmista kastike esimerkiksi helppo hollandaise -kastike, joka yhdistää voin, sitruunamehun ja kananmunan. Sekoita pasta, parsa ja kastike keskenään, ja parsapasta on valmis tarjottavaksi. Reseptiä voi helposti muokata omien makumieltymysten mukaan, esimerkiksi lisäämällä valkosipulia tai tuoreita yrttejä.

Parsapasta on erinomainen pohja erilaisille lisäyksille. Voit tehdä siitä täyttävämmän lisäämällä grillattua kanaa, lohta tai paahdettuja kasviksia. Lisäksi parsapasta on näyttävä annos, joka sopii erinomaisesti vieraille tarjottavaksi. Parsan kirkas vihreä väri ja pastan kultainen sävy luovat kauniin visuaalisen vaikutelman. Kokeile myös erilaisia juustoja, kuten fetaa tai vuohenjuustoa, jotka tuovat annokseen kermaisuutta ja syvyyttä.

Parsapastan terveellisyys

Parsapasta ei ole vain herkullinen, vaan myös erittäin terveellinen vaihtoehto. Parsa on täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten K- ja C-vitamiinia sekä folaattia, jotka tukevat kehon toimintoja. Lisäksi parsa on hyvä kuitujen lähde, mikä edistää ruoansulatusta ja pitää kylläisyyden tunteen pidempään. Yhdistettynä pastaan, joka tarjoaa energiaa ja hiilihydraatteja, parsapasta on tasapainoinen ja ravitseva ateria.

Parsa sisältää myös antioksidantteja, jotka suojaavat kehoa vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta. Tämä tekee parsapastasta erinomaisen valinnan terveelliseen ruokavalioon. Voit tehdä ruokalajista entistä terveellisemmän valitsemalla täysjyväpastan, joka sisältää enemmän kuituja ja ravintoaineita. Näin voit nauttia herkullisesta ateriasta, joka tukee samalla terveyttäsi.

Vinkkejä parsapastan tarjoiluun

Parsapasta on monipuolinen ruokalaji, joka sopii niin arkiruoaksi kuin juhla-ateriaksikin. Tarjoile se kauniista astioista ja koristele tuoreilla yrteillä, kuten basilikalla tai persiljalla, jotka tuovat annokseen väriä ja tuoksua. Jos haluat lisää makua, ripottele päälle chilihiutaleita tai mustapippuria. Parsapasta sopii erinomaisesti yhdistettäväksi raikkaan salaatin tai rapean valkosipulileivän kanssa.

Parsapastan kanssa maistuvat erityisen hyvin kevyet valkoviinit tai rosee, jotka korostavat ruoan hienostuneita makuja. Kokeile myös erilaisia juustoja, kuten parmesaania tai pecorinoa, jotka tuovat annokseen lisää syvyyttä. Jos haluat tehdä parsapastasta vieläkin ylellisemmän, voit lisätä siihen tryffeliöljyä tai paahdettuja pinjansiemeniä. Nämä pienet lisäykset tekevät parsapastasta unohtumattoman herkullisen kokemuksen.

Parsapasta
4
40 min
Ainekset

1 pnt vihreää parsaa
1 rkl voita
1 rkl öljyä
1 paketti tagliatelle- tuorepastaa
Hollandaisekastike
½ dl vettä
2 tl valkoviinietikka
½ sitruunan mehu
3 kpl keltuaisia
125 g kirkastettua voita
suolaa ja valkopippuria

Valmistus

1. Valmistele parsa: Leikkaa parsan juuresta puinen osa pois, noin 2 cm. Leikkaa jäljelle jäävä osa sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja paista ne nopeasti pannulla, jossa on sekoitus voita ja öljyä.

2. Keitä pasta suolattua vettä käyttäen, kunnes se on al dente. Siivilöi pasta vedestä.

3. Valmista hollandaisekastike: Mittaa vesi, valkoviinietikka ja sitruunanmehu kattilaan ja keitä, kunnes neste on haihtunut noin puoleen. Anna seoksen jäähtyä. Lisää jäähdytetty liemi ja keltuaiset pyöreäpohjaiseen teräskulhoon ja kypsennä koko ajan sekoittaen vesihauteessa. Kun keltuaiset ovat kypsiä, ota astia pois vesihauteesta ja vatkaa hitaasti sekaan kirkastettu voi. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

4. Sekoita valmistettu pasta ja parsat keskenään. Tarjoile annos lämpimänä hollandaisekastikkeen kera.

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4

Valmista herkullinen parsapasta helppo hollandaise -kastiketta käyttäen. Yksinkertainen resepti, joka vie vain 40 minuuttia!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?