Valmis Risotto
600 g sinisimpukoita
1 pkt risottoriisiä
2 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynsiä
1,5 l kala- tai simpukkalientä
2 dl kermaa
20 g voita
1 dl valkoviiniä
3 rkl valkoviinietikkaa
0,7 dl oliiviöljyä
1/2 rlk jauhamatonta Dijon-sinappia
silputtua persiljaa
Loputtomasti varioitavissa olevat risotot ovat aina herkullinen valinta!
1. Aloita huuhtelemalla simpukat huolellisesti ja hylkää rikkoutuneet yksilöt. Kuumenna liemi erillisessä kattilassa, kunnes se alkaa kiehua.
2. Pilko sipulit pieniksi kuutioiksi. Lämmitä isolla pannulla oliiviöljyä ja lisää siihen 3 dl riisiä sekä sipulit. Kuullota, kunnes riisit ovat läpikuultavia. Lisää sitten riisien joukkoon etikka ja valkoviini.
3. Anna seoksen kiehua, kunnes riisi on melkein kuiva. Aloita lisäämään kuumaa lientä vähän kerrallaan, jatkuvasti sekoittaen. Kun riisi on sopivan kypsää, lisää kerma, sinappi ja simpukat kuorineen.
4. Risotto on valmis tarjottavaksi, kun simpukat ovat kuumia ja niiden kuoret ovat auenneet kokonaan. Jos risotto näyttää liian paksulta, voit lisätä nestettä tarvittaessa.
5. Lopuksi sekoita risottoon kuutioitu voi, hienonnettu persilja sekä mausta suolalla ja valkopippurilla.
Valmistusaika: 25 minuuttia Annosmäärä: 6