Rosmariinikakku
Rosmariinikakku
Ainekset
ROSMARIINISIPULI:
1 punasipuli
1 rkl kuumaa vettä
1 rkl fariinisokeria
2 tl valkoviinietikkaa
1 rosmariinin oksa
SPAGETTIPIZZA:
130 g kypsää spagettia (kylmänä) + 1 rkl öljyä
1/2 pussia Carbonara -kastikejauhetta
1 dl parmesaanimurua
1 tl sitruunamehua
ripaus kuivattua rosmariinia
1 kananmuna
Valmistus
1. Esilämmitä uuni 180°C asteeseen. Voitele pyöreä kakku- tai uunivuoka valmiiksi.
2. Valmista rosmariinisipulit: - Valmistusaika: 30 minuuttia - Annosmäärä: 1 annos
- Hienonna tai suikaloi kuorittu punasipuli karkeasti.
- Pikamarinoi sipuli rikkomalla sen rakenne ensin kuumalla vedellä ja maustamalla seos sitten fariinisokerilla, valkoviinietikalla ja rosmariinilla. Anna sipulien levätä nesteessä vähintään 10 minuuttia ja siivilöi.
- Öljyä spagetit ensin, jotta ne eivät paakkuunnu sekoitettaessa. Mausta carbonara -kastikejauheella, parmesaanimurulla ja sitruunamehulla.
- Lisää joukkoon marinoimasi punasipulit ja kuivattu rosmariini. Riko joukkoon kananmuna ja sekoita huolellisesti.
- Kaada pasta voideltuun vuokaan ja tasoita käsin.
- Paista spagettipizzaa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pizzan pinta on rapea ja kultainen.
- Kumoa pizza lautasellesi ja nauti sellaisenaan tai esimerkiksi kalkkunapekonin ja paistettujen sienien kanssa.