Oliiviresepti
2 munakoisoa + 1 rkl suolaa itkettämiseen
135 g viipaloituja mustia oliiveja
125 g mozzarellajuustoa
120g juustoraastetta pinnalle
Tomaattikastike
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g yrtti-tomaattimurskaa
200 g oliivituorejuustoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele uunivuoka valmiiksi.
2. Aloita tomaattikastikkeen valmistus: kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit kattilassa pienessä määrässä öljyä. Lisää kattilaan tomaattimurska, kun sipulit ovat pehmenneet. Vähennä lämpöä ja anna kastikkeen hautua vähintään 15 minuuttia. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Sekoita hyvin.
3. Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi pitkittäissuunnassa ja levitä ne leikkuulaudalle. Ripottele viipaleille suolaa ja anna niiden itkeä vähintään 10 minuuttia.
4. Pyyhi munakoisoviipaleista itkenyt neste talouspaperilla ja kuivaa viipaleet huolella. Valuta oliivit ja viipaloi mozzarellajuusto.
5. Kokoa melanzane lasagnen tapaan: levitä uunivuoan pohjalle ensin tomaattikastiketta, sitten kerroksittain oliiveja, munakoisoviipaleita, mozzarellaviipaleita ja taas tomaattikastiketta. Toista kerrokset, kunnes kaikki ainekset ovat käytetty. Kuorruta kasvismelanzane juustoraasteella saadaksesi kauniin kultaisen paistopinnan.
6. Paista vuokaa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes munakoiso on kypsää ja pinta kauniin kultainen. Nosta vuoka uunista ja anna sen tekeytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.
Koristele melanzane haluamillasi yrteillä ja tarjoile esimerkiksi tuoreiden kikhernerieskojen kanssa.
Valmistusaika: 60 minuuttia Annosmäär
ä: 4 Noin 2,5€ per annos