Cacio e Pepe

annosmäärä
3
valmistusaika
20 min
Kokeile tätä herkullista gnochhi-reseptiä, jossa yhdistyy pippuri ja juusto. Helppo, nopea ja valmis vain 20 minuutissa!

Gnocchit pannulla: Helppo ja herkullinen resepti

Gnocchit pannulla ovat täydellinen valinta, kun haluat nopean mutta maistuvan italialaisen aterian. Tämä klassinen ruokalaji valmistetaan yleensä perunoista, vehnäjauhoista ja kananmunista. Aloita keittämällä perunat ja muusaa ne huolellisesti. Lisää jauhot ja kananmunat, mutta muista, että taikinaa ei saa vaivata liikaa – liiallinen sekoittaminen saattaa tehdä gnoccheista kovia. Muotoile taikina pieniksi paloiksi ja keitä ne lyhyesti kiehuvassa vedessä. Tämä esikeitto varmistaa, että gnocchit kypsyvät tasaisesti pannulla paistettaessa.

Gnocchit pannulla: Täydellinen paistaminen

Gnocchit pannulla paistetaan parhaiten keskilämmöllä. Aloita lämmittämällä pannu ja lisää siihen voita tai oliiviöljyä. Kun rasva alkaa kuplia, aseta gnocchit pannulle varoen, etteivät ne ole liian tiiviisti. Tämä mahdollistaa rapean pinnan muodostumisen. Paista gnoccheja noin 5-7 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin. Käännä niitä varovasti, jotta ne paistuvat tasaisesti. Lopputuloksena on täydellinen yhdistelmä rapeaa pintaa ja pehmeää sisusta.

Gnocchit pannulla ja cacio e pepe resepti

Yksi parhaista tavoista nauttia gnoccheista pannulla on yhdistää ne cacio e pepe -kastikkeeseen. Tämä yksinkertainen mutta maistuva kastike valmistetaan juustosta ja mustapippurista. Sulate juusto pannulla ja lisää keitetyt gnocchit sekoittaen, kunnes ne ovat peittyneet kastikkeeseen. Mustapippuri tuo annokseen voimakkaan maun, joka täydentää gnocchien pehmeää tekstuuria. Cacio e pepe resepti on nopea ja helppo tapa nostaa gnocchit pannulla uudelle tasolle.

Gnocchit pannulla: Tarjoilu ja lisukkeet

Kun gnocchit pannulla ovat valmiita, tarjoile ne heti parhaan makunsa säilyttämiseksi. Lisää päälle raastettua parmesaania tai tuoreita yrttejä, kuten basilikaa tai persiljaa, tuomaan raikkaan aromin. Gnocchit sopivat erinomaisesti sekä arki- että juhla-aterioihin, sillä ne ovat helppoja valmistaa mutta maistuvat ylellisiltä. Muista, että gnocchit kannattaa syödä lämpiminä, jotta niiden rapeus säilyy. Kokeile erilaisia kastikkeita, kuten cacio e pepe reseptiä, tai nauti gnoccheista sellaisenaan – jokainen suupala on puhdasta nautintoa!

Cacio e Pepe
3
20 min
Ainekset

500 g valmisgnoccheja
rouhittua mustapippuria
1 pkt ilmakuivattua kinkkua
50 g Pecorino Romano juustoa
200 g mustapippuri tuorejuustoa
voita
basilikaa

Valmistus

**Cacio e pepe gnoccheilla** Tämä italialainen klassikko yhdistää herkullisesti pippurin ja juuston, ja tällä kertaa se valmistetaan valmisgnoccheilla. Annos on nopea ja helppo tehdä, mutta silti täynnä makuja!

1. Paista ilmakuivattu kinkku pannulla rapeaksi. Kun kinkku on valmista, siirrä se sivuun odottamaan.

2. Keitä valmisgnocchit kiehuvaan veteen. Gnocchit ovat valmiita, kun ne nousevat veden pinnalle, noin 4 minuutin keittämisen jälkeen. Ota 2,5 dl keitinvettä erilleen ja valuta gnocchit siivilässä.

3. Paahda samalla pannulla rouhittua mustapippuria hetken aikaa. Lisää pannulle voi ja sekoita. Lisää joukkoon tuorejuusto ja varattu keitinvesi, ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää gnocchit pannulle ja sekoita hyvin. Nosta pannu liedeltä ja ripottele joukkoon hieman pecorinoraastetta.

Viimeistele annos rapeilla kinkunpaloilla, tuoreella basilikalla ja lisää pecorinoraastetta päälle. Tarjoile heti!

**Annosmäärä:** 3 **Valmistusaika:** 20 min **Hinta per annos:** noin 3,30 €

**Suositeltu viini:** Valkoinen viini, kuten Pinot Grigio tai Chardonnay, sopii erinomaisesti tähän annokseen.

Kokeile tätä herkullista gnochhi-reseptiä, jossa yhdistyy pippuri ja juusto. Helppo, nopea ja valmis vain 20 minuutissa!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?