Sienilasagne
Sienikastike
1 l metsäsieniä: suppilovahveroita, tatteja ja/tai kantarelleja
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
200 g yrttistä tomaattimurskaa
1 rkl timjamia ja oreganoa
suolaa ja mustapippuria
Juustokastike
5 dl kaurajuomaa
1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl vegaanista juustoraastetta
paketti vegaanisia lasagnelevyjä
Syksyinen sienilasagne – täynnä luonnon antimia! Tässä reseptissä voit käyttää erilaisia sienilajikkeita, mutta muista tarkistaa, että kaikki sienet ovat syötäviä. Jos et halua kerätä itse, valmiit sienet löytyvät helposti kaupasta.
**Ainekset:**- 500 g erilaisia sieniä (esim. kanttarelleja, herkkusieniä tai suppilovahveroita)- 1 sipuli- 2 valkosipulinkynttä- 400 g tomaattimurskaa- 1 tl kuivattua timjamia- 1 tl kuivattua rosmariinia- suolaa ja mustapippuria maun mukaan- 12 lasagnelevyä- 100 g juustoraastetta (esim. emmental tai mozzarella)
**Juustokastike:**- 5 dl kaurajuomaa- 3 rkl vehnäjauhoja- 100 g raastettua juustoa (esim. cheddar)
**Suositeltu viini:** Täyteläinen punaviini, kuten Chianti tai Pinot Noir.
---
1. Esilämmitä uuni 200 °C asteeseen.
2. Valmistele sienikastike: Puhdista sienet huolellisesti ja hienonna ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuullota sieniä isossa kattilassa keskilämmöllä, kunnes niistä on haihtunut ylimääräinen neste.
3. Kuutioi sipuli ja valkosipuli. Lisää ne sieniin ja kuullota vielä muutama minuutti. Kaada joukkoon tomaattimurska ja mausta timjamilla,
rosmariinilla, suolalla ja mustapippurilla. Hauduta kastike kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia.