**Ricotta-pizza**
Pizzataikina jossa spelttiä 25 g hiivaa 2½ dl vettä, (37 C) 1 tl suolaa 1 rkl oliiviöljyä 3 dl täysjyväistä spelttijauhoa 3-4 dl erikoisvehnäjauhoja Täyte 250 g ricottajuustoa 2 dl hienoksi raastettua parmesaanijuustoa 2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia, rosmariinia tai muuta tuoreyrttiä 1 sitruunan raastettu kuori oliiviöljyä sormisuolaa mustapippuria 6 tuoretta viikunaa Päällinen noin 2 rkl juoksevaa hunajaa 60 g Italialaisia leikkeleitä esim. salamia, coppaa (ilmakuivattua possunniskaa), parmankinkkua 1 dl karkeaksi murskattuja saksanpähkinöitä 60 g rucolaa oliiviöljyä
**Ricotta-viikunapizza sekä lasillinen punaviiniä – ja ilta on pelastettu!**
Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
1. Liuota hiiva isossa kulhossa, jossa on kädenlämpöistä vettä. Lisää suola ja oliiviöljy, ja sekoita ainekset yhteen, kunnes hiiva on täysin liuennut. Lisää jauhot ja alusta taikinaa käsin noin 15 minuuttia. Jos käytät vatkainta, riittää 10 minuutin vatkaaminen. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota 30 minuuttia, kunnes se on kaksinkertaistunut kokonsa.
2. Jaa taikina neljään osaan. Muotoile taikinan paloista pitkiä levyjä, jotka ovat helppoja kaulia. Aseta kaksi pizzapohjaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
3. Sekoita keskenään ricotta, parmesaani, hienonnetut yrtit, sitruunan raastettu kuori ja hieman oliiviöljyä. Levitä seos tasaisesti pizzapohjien päälle. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Leikkaa viikunat ohuiksi viipaleiksi ja aseta ne seoksen päälle.
4. Paista pizzaa uunissa noin 15 minuuttia. Kun pizza on valmis, pyöritä sen päälle juoksevaa hunajaa. Koristele leikkeleillä, pähkinöillä ja rucolalla. Tiputtele päälle hieman oliiviöljyä ja tarjoile heti.
Valmistusaika: 1,5 h Annosmäärä: 4