Rapurisotto

annosmäärä
6
valmistusaika
30 min
Rapurisotto
6
30 min
Ainekset

6 dl kanalientä
1 salottisipuli
25 g voita
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
100 g taskuravunlihaa
suolaa ja mustapippuria
2 dl parmesaania
tuoretta rakuunaa

Valmistus

1. Kuumenna kanaliemi kattilassa ja anna sen kiehua hiljalleen kannen alla pienellä lämmöllä.

2. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota ne isossa laakeassa paistinpannussa käyttäen pientä määrää voita. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.

3. Kaada pannulle valkoviini ja paista seosta muutama minuutti, sekoittaen tasaisesti. Lisää kuumaa kanalientä desi kerrallaan riisiin, sekoittaen välillä. Lisää seuraava desi lientä vasta, kun edellinen on melkein täysin imeytynyt.

4. Kun riisi on lähes kypsä, lisää taskurapu ja sekoita hyvin. Mausta risotto ja tarkista maku.

Tarjoile risotto kuumana parmesaaniraasteen ja tuoreen rakuunan kera.

Valmistusaika: 3
0 minuuttia.

Valmista herkullinen rapurisotto 30 minuutissa! Tässä ohjeessa käytetään taskurapua ja parmesaania neljälle henkilölle.

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?