Artisokkapasta
600 g kotimaista porsaan sisäfilettä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Lämmin artisokka-tomaattisalsa
1 purkki artisokansydämiä öljyssä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
200 g helmi- tai kirsikkatomaatteja
½ ruukkua basilikaa
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
suolaa
mustapippuria
pastaa
parmesaania
Ylellinen italialainen pikaruoka herkullisella lämpimällä salsalla.
1. Valmista salsaa varten valuttamalla artisokkasydämet öljystä ja leikkaa ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Halkaise tomaatit. Lämmitä öljy paistinpannulla ja kuullota valkosipuli varovasti, vältä ruskistumista.
2. Lisää pannulle artisokat ja tomaatit, paista muutama minuutti sekoitellen. Lisää pinjansiemenet ja revi basilikaa joukkoon, mutta säästä muutama lehti koristeluun. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä salsaa lämpimänä.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti al dente -kuntoiseksi.
4. Leikkaa filee noin 2 cm paksuiksi siivuiksi ja nuiji ne ohuiksi lihapihveiksi. Grillaa tai paista lihat noin 2 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile lihaleikkeleet salsan ja pastan kanssa. Raasta päälle runsaasti parmesaania ja koristele basilikan lehdillä.
Valmistusaika: 30 min Annosmäärä: 4-6