Tonnikalapasta
300 g pastaa
2 prk tonnikalaa
1 sipuli
ripaus oreganoa, timjamia ja rosmariinia
ripaus suolaa ja pippuria
200 g yrtti-tuorejuustoa
30 g kapriksia
1 rkl hunajaa
1 sitruunan mehut
Tonnikalapasta on todellinen arjen helmi! Tämä nopea ja helppo resepti on suoraan Rosan reseptitaituri Essin suosikkilistalta.
1. Sekoita kulhossa yrtti-tuorejuusto, kaprikset, hunaja ja sitruunan mehu. Muussaa ainekset tasaiseksi tahnaksi.
2. Kuullota pannulla hienonnettu sipuli. Lisää tonnikalat pannulle ja mausta kuivatuilla yrteillä: oreganolla, timjamilla ja rosmariinilla. Keitä samalla pasta suolatussa vedessä ja ota talteen noin 1 dl pastan keitinvettä.
3. Kun pasta on al dente - eli joustavaa mutta vielä hiukan pureutuvaa - yhdistä pasta ja tonnikala. Lisää tuorejuusto-kapristahna sekä keitinvettä ja sekoita hyvin. Maista ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
4. Koristele annokset tuoreella timjamilla ja tarjoile heti!
Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 20 min