Pizzapannari
SUOLAINEN PANNUKAKKU
5 dl maitoa
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 tl rypsiöljyä
TÄYTE
1 purkki Järki Särki savustettua
100 g katkarapuja
1 punainen paprikaa
1 lehtikaalin oksa
1 sipuli
1 dl raejuustoa
1 dl juustoraastetta
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele iso uunikestävä paistinpannu ja vuoraa se voipaperilla. Jos sinulla ei ole uunipannua, voit vuorata uunipellin leivinpaperilla.
2. Valmistele suolainen pannukakku: Sekoita keskenään maito ja kananmunat isossa kulhossa. Lisää vehnäjauhot 1 dl kerralla, jatka sekoittamista. Mausta taikina suolalla ja lisää öljy.
3. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Kaada taikina kuumennettuun uunipannuun ja paista kevyesti, kunnes taikina alkaa saada väriä. Sammuta liesi ja täytä pannukakku särkisäilykkeellä, katkaravuilla, suikaloidulla paprikalla, revityllä lehtikaalilla ja silputulla sipulilla. Lisää päälle raejuusto ja ripottele juustoraastetta.
4. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pizzapannari on kypsää ja juusto on saanut kultaisen värin. Nauti!
Valmistusaika: 45 minuutti
a Annosmäärä: 3–4