Affogato-resepti
SUKLAISET SAKSANPÄHKINÄT
50 g tummaa suklaata (70%)
20 g voita
50 g saksanpähkinöitä
500 g vaniljajäätelöä
4 shottia espressoa
kaakaojauhoa koristeluun
**Kahvijälkkäri!** Italiaksi affogato tarkoittaa hukkunutta, eli vaniljajäätelö hukutetaan vahvaan kahviin.
1. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Lisää kokonaiset tai kevyesti rouhitut saksanpähkinät kattilaan ja sekoita kevyesti. Varmista, että pähkinät eivät kuumenna, vaan kaada suklaalla peitetyt saksanpähkinät leivinpaperille kovettumaan.
2. Rouhi kovettuneet saksanpähkinät kevyesti ja mittaa noin kourallinen jokaiselle neljälle lasille.
3. Pyöräytä jäätelökauhalla jäätelöstä palloja, yksi tai kaksi per lasi, riippuen halutusta annoskoosta.
4. Valmista espressot ja kaada ne shottilaseihin. Tarjoile espressot joko erikseen tai kaada ne jäätelön päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele annokset kaakaojauholla ja tarjoile heti.
**Valmistusaika:** 10 minuutt
ia **Annosmäärä:** 4 annosta