Hamppupestopasta
400g vegaanista tuorepastaa
Puolikuivatut tomaatit
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
suolaa mustapippuria
sokeria
Hamppupesto
2 dl kokonaisia hampunsiemeniä
1 dl kylmäpuristettua öljyä
1 puntti basilikaa
2 valkosipulinkynttä
1 dl vegaanista parmesaaniraastetta
1. Valmistele puolikuivatut tomaatit: Tämä vaihe voidaan tehdä jo edellisenä päivänä. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja levitä ne uunipellille. Pirskottele tomaattien päälle oliiviöljyä, ripaus suolaa, pippuria ja hieman sokeria. Kuivaa tomaatit 120 asteisessa uunissa noin kolme tuntia. Anna jäähtyä.
2. Valmista pesto: Paahda hampunsiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä ja alkavat tuoksua paahteisilta. Mittaa kaikki peston ainekset sekoitinkulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Maista pesto ja lisää tarvittaessa öljyä tai suolaa.
3. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan ja valuta huolellisesti. Sekoita valmistettu hamppupesto pastan joukkoon. Koristele annos puolikuivatuilla tomaateilla ja tuoreella basilikalla. Tarjoile lämpimänä.
Valmistusaika: 25 minuuttia + 3 tuntia tomaattien kuivaamiseen
Annosmäärä: 4