Pestopasta-ohje
noin 300-400 g trofie pastaa
noin 4 perunaa
150 g vihreitä papuja
suolaa keitinveteen
PESTO
1 iso ruukku basilikaa
1 dl pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
50 g pecorinoa
50 g parmesaania
pippuria
Tiesitkö, että peston kotikaupunki on Italian Genova? Italiassa Ligurian alueella pestopastaan lisätään usein perunoita sekä tuoreita vihreitä papuja. Pestopastassa suositaan trofie-pastaa!
1. Aloita kuorimalla perunat. Leikkaa perunat sekä vihreät pavut suupalan kokoisiksi paloiksi.
2. Laita runsaasti suolattua vettä kiehumaan ja lisää perunat kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää pasta ja vihreät pavut. Ota noin 1 dl pastan keitinvettä talteen myöhempää käyttöä varten.
3. Valmista pesto joko morttelilla tai tehosekoittimella. Lisää kulhoon tuoretta basilikaa, pinjansiemeniä, valkosipulinkynsiä sekä oliiviöljyä. Mausta mustapippurilla ja raasta joukkoon juusto: puolet parmesaania ja puolet pecorinoa. Pelkkä parmesaanikin käy hyvin! Soseuta ainekset tasaiseksi ja tarkista, että pesto on tarpeeksi paksua, ei liian juoksevaa.
4. Kun pasta, perunat ja pavut ovat kypsiä, valuta ne ja lisää pesto joukkoon. Lisää vielä loraus talteen otettua keitinvettä ja sekoita tasaiseksi.
Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 20 min