Makaroonilaatikko

annosmäärä
4
valmistusaika
60 min
Makaroonilaatikko
4
60 min
Ainekset

400 g makaronia
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
3/4 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria
1/4 tl maustepippuria
2 tl basilikaa
2 tl timjamia
MUNAMAITO
3 kananmunaa
7 dl maitoa
(tai 5 dl maitoa ja 2 dl kermaa)
1 tl suolaa
2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valmistus

Makaronilaatikko on klassinen suomalainen ruoka, joka sopii kaikille ikäisille. Tässä ohjeessa valmistat riittävän määrän herkullista makaronilaatikkoa.

1. Keitä makaronit pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti. Valuta keitinvesi huolellisesti pois.

2. Kuori sipuli ja hienonna se pieneksi.

3. Paista jauheliha pannulla omassa rasvassaan, kunnes se on kypsää. Lisää sipulit pannulle ja jatka paistamista. Mausta jauhelihaseos suolalla, mustapippurilla, maustepippurilla, basilikalla ja timjamilla.

4. Sekoita keitetyt makaronit ja jauhelihaseos keskenään. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Valmista munamaito sekoittamalla kananmunat ja maito keskenään, ja kaada seoksen päälle vuokaan.

5. Paista makaronilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle viimeisten 10 minuutin aikana, jotta juusto sulaa ja saa kauniin väriä.

Valmistusaika: 1 tunt
i Annosmäärä: 4

Tee herkullinen makaroonilaatikko helposti tämän ohjeen avulla. Perinteinen ruoka, joka maistuu kaikille.

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?