Makaroonilaatikko
400 g makaronia
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
3/4 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria
1/4 tl maustepippuria
2 tl basilikaa
2 tl timjamia
MUNAMAITO
3 kananmunaa
7 dl maitoa
(tai 5 dl maitoa ja 2 dl kermaa)
1 tl suolaa
2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta
Makaronilaatikko on klassinen suomalainen ruoka, joka sopii kaikille ikäisille. Tässä ohjeessa valmistat riittävän määrän herkullista makaronilaatikkoa.
1. Keitä makaronit pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti. Valuta keitinvesi huolellisesti pois.
2. Kuori sipuli ja hienonna se pieneksi.
3. Paista jauheliha pannulla omassa rasvassaan, kunnes se on kypsää. Lisää sipulit pannulle ja jatka paistamista. Mausta jauhelihaseos suolalla, mustapippurilla, maustepippurilla, basilikalla ja timjamilla.
4. Sekoita keitetyt makaronit ja jauhelihaseos keskenään. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Valmista munamaito sekoittamalla kananmunat ja maito keskenään, ja kaada seoksen päälle vuokaan.
5. Paista makaronilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle viimeisten 10 minuutin aikana, jotta juusto sulaa ja saa kauniin väriä.
Valmistusaika: 1 tunt
i Annosmäärä: 4